2011. szeptember 28., szerda

A francia konyha - bevezető

Milyen is a francia konyha? Nekem a könnyedség és az elegancia jut róla először eszembe. Aztán a minőség, a változatosság és az egészséges táplálkozás.
Mindenki tud sorolni a francia konyha remekei közül néhányat, ide tartozik pl. a croissant, a quiche, a ratatouille. De eszébe jutnak az embernek a híres francia sajtok, borok, mustárok is.
A francia konyha szerteágazó, a különböző tájegységek különböző gasztronómiával rendelkeznek. Hozzám legközelebb Provance mediterrán jellegű konyhája áll, úgyhogy a következő időszakban a francia konyhának leginkább ez az oldala kerül bemutatásra. Provance, melyet Franciaország zöldségeskertjének is hívnak, a legromantikusabb francia vidék, dombtetőkre épült hangulatos falvak, levendula és szőlő ültetvények jellemzik.

Kabócák ciripelése, fények, ízek otthona. Ezek várnak ezen a képzeletbeli utazáson. Karavánra fel! Hétvégén már Provance-ban leszünk!

A kép innen származik: http://provence-france.net

Nincsenek megjegyzések: