Én hétvégén gyakran eszek tésztát. Egyszerű, gyors és
változatosan elkészíthető. Ennél a tonhalas receptnél nem is nagyon ismerek egyszerűbbet.
Amíg kifő a tészta, bőven elkészül a „mártás”. És már lehet is enni.
35 dkg rövid tészta (pl. penne, fusilli)
10 dkg kapribogyó
30 dkg olajban eltett konzervtonhal
1 citrom (ha lehet, kezeletlen legyen)
friss vagy szárított bazsalikom
- A tésztát lobogó sós vízben főzd ki.
- Amíg a tészta fő, a konzerv halat szűrd le. Az olaját fogd fel egy tálban. A citrom héját reszeld le, utána a levét csavard ki.
- A leszűrt olajból két evőkanálnyit tegyél egy nagyméretű serpenyőbe. Tedd bele a kapribogyót és 2 teáskanál citromhéjat. 1-2 perc alatt párold meg.
- Add hozzá a leszűrt tonhalat is és forrósítsd át a keveréket.
- Amikor a tészta elkészül, keverd a tonhalhoz. Adj hozzá 60 ml főzővizet és 2 evőkanál citromlevet. Jól keverd össze.
- Ízlés szerint sózd meg és szórj rá friss vagy szárított bazsalikomlevelet.
- Tálalhatod önmagában vagy pl. parmezán sajttal a tetején.
Forrás: Stahl magazin különszám (Nyári receptek
könnyedén)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése