2015. augusztus 29., szombat

Tonhalas-kapribogyós tészta

Én hétvégén gyakran eszek tésztát. Egyszerű, gyors és változatosan elkészíthető. Ennél a tonhalas receptnél nem is nagyon ismerek egyszerűbbet. Amíg kifő a tészta, bőven elkészül a „mártás”. És már lehet is enni.


Hozzávalók:
35 dkg rövid tészta (pl. penne, fusilli)
10 dkg kapribogyó
30 dkg olajban eltett konzervtonhal
1 citrom (ha lehet, kezeletlen legyen)
friss vagy szárított bazsalikom

  1. A tésztát lobogó sós vízben főzd ki.
  2. Amíg a tészta fő, a konzerv halat szűrd le. Az olaját fogd fel egy tálban. A citrom héját reszeld le, utána a levét csavard ki.
  3. A leszűrt olajból két evőkanálnyit tegyél egy nagyméretű serpenyőbe. Tedd bele a kapribogyót és 2 teáskanál citromhéjat. 1-2 perc alatt párold meg.
  4. Add hozzá a leszűrt tonhalat is és forrósítsd át a keveréket.
  5. Amikor a tészta elkészül, keverd a tonhalhoz. Adj hozzá 60 ml főzővizet és 2 evőkanál citromlevet. Jól keverd össze.
  6.  Ízlés szerint sózd meg és szórj rá friss vagy szárított bazsalikomlevelet.
  7. Tálalhatod önmagában vagy pl. parmezán sajttal a tetején. 
Forrás: Stahl magazin különszám (Nyári receptek könnyedén) 

Nincsenek megjegyzések: