Aztán rátaláltam erre a receptre és úgy döntöttem, ez lesz a
kiválasztott.
A választás jól sikerült, igazi „nagy leves” kerekedett
belőle.
Hozzávalók:
1 ek. extra szűz olívaolaj
1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva
2 szál szárzeller felszeletelve
1 gerezd fokhagyma finomra vágva
1 szál sárgarépa kockákra vágva
8,5 dl szárnyasalaplé
2 nagy paradicsom nagyobb darabokra vágva
maréknyi friss parajlevél felaprítva
40 dkg vörös vesebab konzerv leszűrve, leöblítve
egy maréknyi apró levestészta
1 kis cukkini kockára vágva
2 ek. friss v. 1 kk. szárított bazsalikom
- Egy nagyobb lábosban forrósítsd meg az olajat. Add hozzá a hagymát, a szárzellert, a fokhagymát és a sárgarépát. Fedő alatt párold 5 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
- Öntsd fel a szárnyasalaplével. Tedd bele a két paradicsomot, a konzerv babot, a parajt és a tésztát. Forrald fel, majd lefedve főzd 10 percig.
- Add hozzá a cukkini kockákat és lefedve főzd további 5 percig. A tűzről levéve keverd bele a bazsalikomot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése