2013. június 2., vasárnap

Minestrone, a „nagy leves”

Az olasz Minestrone jelentése „nagy leves”. Nevét nem véletlenül kapta, hiszen tartalmas, kiadós és tele van zöldségekkel. Csak éppen annyiféle variációja létezik, hogy nem tudtam, melyiket válasszam, melyikből lesz jó Minestrone leves.
Aztán rátaláltam erre a receptre és úgy döntöttem, ez lesz a kiválasztott.
A választás jól sikerült, igazi „nagy leves” kerekedett belőle.


Hozzávalók:
1 ek. extra szűz olívaolaj
1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva
2 szál szárzeller felszeletelve
1 gerezd fokhagyma finomra vágva
1 szál sárgarépa kockákra vágva
8,5 dl szárnyasalaplé
2 nagy paradicsom nagyobb darabokra vágva
maréknyi friss parajlevél felaprítva
40 dkg vörös vesebab konzerv leszűrve, leöblítve
egy maréknyi apró levestészta
1 kis cukkini kockára vágva
2 ek. friss v. 1 kk. szárított bazsalikom

  1. Egy nagyobb lábosban forrósítsd meg az olajat. Add hozzá a hagymát, a szárzellert, a fokhagymát és a sárgarépát. Fedő alatt párold 5 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  2. Öntsd fel a szárnyasalaplével. Tedd bele a két paradicsomot, a konzerv babot, a parajt és a tésztát. Forrald fel, majd lefedve főzd 10 percig.
  3. Add hozzá a cukkini kockákat és lefedve főzd további 5 percig. A tűzről levéve keverd bele a bazsalikomot. 

Forrás: GoodFood magazin 2012. I. évf. 3. szám, május

Nincsenek megjegyzések: