2013. május 23., csütörtök

Zelleres szendvicskrém

Ritkán készítek szendvicskrémet. Pedig érdemes bele egy kis időt és energiát fektetni, mert változatossá teszi a napi szendvicset, emellett sokkal egészségesebb, mint bármelyik felvágott. Ez most egy zelleres variáció, negyed órán belül lehet is enni.


Hozzávalók:
20 dkg tehéntúró
5 dkg zellergumó
2 ek. napraforgóolaj
2 ek. tejföl
2 ek. aprított madársaláta (spenóttal, sóskával vagy petrezselyemmel is helyettesíthető)

  1. Tisztítsd meg a zellergumót, majd finom reszelőn reszeld le.
  2. A túrót villával törd össze. Keverd bele a reszelt zellert, a napraforgóolajat, a tejfölt és az aprított madársalátát. Ízesítsd sóval.
  3. Alaposan keverd el a szendvicskrémet, majd halmozd kenyérszeletekre.
Forrás: Dr. Oláh Andor–Kállai Klára–Vadnai Zsolt: Reformkonyha

Nincsenek megjegyzések: