2015. február 10., kedd

Házi májkrém

Mai kényelmes világunkban sok mindent elénk tesznek, így általában már nem sütünk otthon lisztből kenyeret, nem főzünk zöldségekből alaplevet, nem készítünk paradicsomból ketchupot és nem csinálunk májból májkrémet - tisztelet a kivételnek. Pedig adnák magukat!
Legtöbbször én is a bolti variációkat veszem, de ha tudunk, néha szánjunk időt a házi megvalósításra is. Megéri.

 


Hozzávalók:
30 dkg csirkemáj
1 fej vöröshagyma
5 dkg szalonna
só, bors
1 dl száraz fehérbor (én vízzel helyettesítettem)
5 evőkanál főzőtejszín
1 teáskanál mustár




  1. A szalonnát kockázd fel és alacsony lángon egy serpenyőben süsd ki a zsírját.
  2. A hagymát szeleteld fel, a májat vágd nagyobb darabokra.
  3. A májat és a hagymát add a szalonnához. Kevergetve pirítsd át, majd borssal fűszerezd.
  4. Öntsd rá a fehérbort (vagy vizet) és lefedve párold 10 percig.
  5. Add hozzá a tejszínt és fedő nélkül sűrítsd be.
  6. Botmixerrel turmixold, majd sóval és mustárral ízesítsd.
Forrás: Nagy Tünde: Konyhatündérképző

Nincsenek megjegyzések: