Legtöbbször én is a bolti variációkat veszem, de ha tudunk,
néha szánjunk időt a házi megvalósításra is. Megéri.
Hozzávalók:
30 dkg csirkemáj
1 fej vöröshagyma
5 dkg szalonna
só, bors
1 dl száraz fehérbor (én vízzel helyettesítettem)
5 evőkanál főzőtejszín
1 teáskanál mustár
- A szalonnát kockázd fel és alacsony lángon egy serpenyőben süsd ki a zsírját.
- A hagymát szeleteld fel, a májat vágd nagyobb darabokra.
- A májat és a hagymát add a szalonnához. Kevergetve pirítsd át, majd borssal fűszerezd.
- Öntsd rá a fehérbort (vagy vizet) és lefedve párold 10 percig.
- Add hozzá a tejszínt és fedő nélkül sűrítsd be.
- Botmixerrel turmixold, majd sóval és mustárral ízesítsd.
Forrás: Nagy Tünde: Konyhatündérképző
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése