Kevés olyan leves van, ami hidegen és melegen egyaránt
fogyasztható. A hideg leveseket általában nem szoktuk melegen tálalni és
fordítva.
De van néhány kivétel, ami nyugodtan fogyasztható így is, úgy is. Mint például ez a kukorica-krémleves, ami krémlevesként elég testes egy meleg leveshez, de citromos, frissítő íze miatt nyáron hűsítő levesként is kiválóan működik.
De van néhány kivétel, ami nyugodtan fogyasztható így is, úgy is. Mint például ez a kukorica-krémleves, ami krémlevesként elég testes egy meleg leveshez, de citromos, frissítő íze miatt nyáron hűsítő levesként is kiválóan működik.
3 dkg vaj
2 evőkanál olívaolaj
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
35 dkg kukorica (kukoricacsőről lenyesve vagy fagyasztva)
6 dl csirkealaplé
só, bors
1 csokor kapor
5 dkg füstölt vékonykolbász
2 dl sűrű görög natúr joghurt
fél zöldcitrom
- A vajat és az olajat melegítsd fel egy lábosban. A vöröshagymát aprítsd finomra és dobd rá a zsiradékra. Sózd meg és kevergetve addig pirítsd, míg puha nem lesz.
- A lábost húzd le a tűzről. Add hozzá a hagymához a zúzott fokhagymát, keverd el, majd 3-4 evőkanálnyi kivételével add hozzá a kukoricát is.
- Öntsd hozzá az alaplevet, majd tedd vissza a lángra. Sózd, borsozd. A kapor szárát vágd fel és ezt is add hozzá. Fedd le és a forrástól számítva 6-7 percig főzd készre. Pürésítsd tumixgépben, majd öntsd vissza a lábosba.
- Aprítsd fel a kapor leveleket. Egy kis tálban keverd ki a joghurtot az aprított kapor 2/3-ad részével, a fél zöldcitrom kifacsart levével és 1 merőkanálnyi levessel, majd az egészet keverd bele a levesbe.
- A vékonykolbászt kockázd fel. Egy serpenyőt zsiradék nélkül hevíts fel és a kolbászt néhány perc alatt süsd meg benne. Forgasd bele a félretett kukoricát is.
- A levest ízlés szerint sózd, borsozd és a kapor félretett 1/3-ad részével, valamint a kolbászos kukoricával tálald.
Forrás: Stahl magazin 2014. nyár
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése