2015. február 21., szombat

Tengerészkrém

Egy régebben nálam kallódó leírás alapján (már nem is tudom, honnan származik) készítettem a következő kenőkét.
Valamilyen sajttal (nálam mozzarella golyók) vagy tojással kiegészítve igazán finom szerintem.
Kenyérre vele!


Hozzávalók:
5 dkg puha vaj
5 dkg juhtúró
1 doboz olajos szardínia (az olaja is kell!)
1 evőkanál sör
1 evőkanál citromlé
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 kiskanál mustár
só, bors

  1. Egy tálban keverd össze a puha vajat a juhtúróval és a szardínia olajával.
  2. Add hozzá a sört, a citromlét, a fokhagymát és a mustárt, majd jól keverd össze.
  3. Villával törd össze s szardíniát, és ezt is add a keverékhez. Keverd krémesre, majd ízlés szerint sózd, borsozd.

Nincsenek megjegyzések: