Bioföldről származó cukkinit kaptam. De nem ám azt a húsz
centis fajtát, hanem egy nagy bunkósbot méretűt. Önmagában egyedül egy kilót
nyomott.
Hozzávalók:
3 evőkanál olívaolaj
1 nagy vöröshagyma, finomra aprítva
3 gerezd zúzott fokhagyma (én csak egyet használtam)
80 dkg cukkini
7 dl csirkehúsleves (egy leveskockával is készíthető)
2 dl főzőtejszín
só, bors
a tetejére: pirított szezámmag
- A cukkinit hámozd meg (ha zsengéket használsz, nem szükséges) és vágd kockákra.
- Forrósítsd meg az olívaolajat, tedd rá a hagymát és párold üvegesre. A zúzott fokhagymát is tedd bele, és kevergetve pirítsd 1 percig.
- Tedd bele a cukkinit és forgasd át a hagymával.
- Öntsd fel a húslevessel és takaréklángon, fedő alatt főzd 10 percig.
- Amikor a cukkini megpuhult, hagyd kicsit hűlni a levest, majd botmixerrel turmixold.
- Keverd bele a tejszínt és sóval, borssal ízesítsd.
- Száraz serpenyőben pirítsd meg a szezámmagot és a levest ezzel megszórva tálald.
Forrás: Ízek és érzések magazin 2012. június-július
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése