2013. augusztus 8., csütörtök

Cukkinikrémleves

Bioföldről származó cukkinit kaptam. De nem ám azt a húsz centis fajtát, hanem egy nagy bunkósbot méretűt. Önmagában egyedül egy kilót nyomott.
Gondolkodtam, mit is csinálhatnék belőle. Tölteni már öreg volt, így kockákra vágtam és krémlevest főztem belőle.


Hozzávalók:
3 evőkanál olívaolaj
1 nagy vöröshagyma, finomra aprítva
3 gerezd zúzott fokhagyma (én csak egyet használtam)
80 dkg cukkini
7 dl csirkehúsleves (egy leveskockával is készíthető)
2 dl főzőtejszín
só, bors
a tetejére: pirított szezámmag

  1. A cukkinit hámozd meg (ha zsengéket használsz, nem szükséges) és vágd kockákra.
  2. Forrósítsd meg az olívaolajat, tedd rá a hagymát és párold üvegesre. A zúzott fokhagymát is tedd bele, és kevergetve pirítsd 1 percig.
  3. Tedd bele a cukkinit és forgasd át a hagymával.
  4. Öntsd fel a húslevessel és takaréklángon, fedő alatt főzd 10 percig.
  5. Amikor a cukkini megpuhult, hagyd kicsit hűlni a levest, majd botmixerrel turmixold.
  6. Keverd bele a tejszínt és sóval, borssal ízesítsd.
  7. Száraz serpenyőben pirítsd meg a szezámmagot és a levest ezzel megszórva tálald.
Forrás: Ízek és érzések magazin 2012. június-július

Nincsenek megjegyzések: