2013. július 7., vasárnap

Kukoricás tonhalburger

Néha átnézem a hónapról-hónapra lelkiismeretesen megvásárolt gasztro magazinjaimat, keresek bennük valamit, ami éppen akkor megfog.
Most is kiválasztottam 4-5 féle ételt, köztük ezt a tonhalburgert is. Talán a nyárnak köszönhetően most még kevesebb húst eszek, és inkább zöldség, gyümölcs, halak teszik ki a táplálkozásom javát.
Ez a tonhalburger jó választás. Nem nehezíti el az embert és ugyanúgy el lehet készíteni, mint a húsos hamburgert: paradicsommal, salátával, uborkával, ki mivel szereti.


Hozzávalók:
85 g teljes kiőrlésű kenyér darabokra tördelve
1 kis doboz kukorica leszűrve
2x185 g tonhal natúr lében leszűrve
25 g reszelt cheddar sajt
3 szál zöldhagyma apróra vágva
2 tojás
olaj
só, bors

  1. Daráld össze robotgépben a kenyeret, majd tedd egy tálba.
  2. A leszűrt kukorica felét is daráld össze, majd az egész kukoricaszemekkel együtt ezt is add a kenyérmorzsához.
  3. Villával morzsold szét a tonhalat és a karikákra vágott zöldhagymával és a reszelt sajttal együtt ezeket is tedd a tálba, majd az egészet jól keverd össze.
  4. A két tojást verd fel és öntsd a tonhalas keverékhez. Ízesítsd sóval, borssal. Gyúrd össze és formálj belőle 4 halpogácsát.
  5. Forrósíts meg egy kevés olajat egy serpenyőben. A tonhalburgereket mindkét oldalukon 5-5 percig süsd, míg szépen meg nem barnulnak.
Forrás: GoodFood Magazin 2012/6. szám (augusztus)

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

eszem.

KZsolt írta...

Tisztelt Szerkesztő!

A színvonalas bejegyzései felkeltették az érdeklődésünket. Megköszönném ha kapcsolatfelvétel céljából elküldené az e-mail elérhetőségét a kzsolt@innofield.hu címre.

Az együttműködését előre is köszönöm.

Üdvözlettel:

Kovács Zsolt, Projektvezető

iNNOField Kft

Krisztina írta...

Kedves Zsolt!

Az elérhetőségemet e-mailben elküldtem Önnek, de már az oldalsávon is olvasható.

Üdv,
Krisztina