2013. augusztus 24., szombat

Kétsajtos, sárgarépás szendvicskrém

Az ember sokszor nem is gondolná, milyen finomság bújik meg egy-egy egyszerű recept leírása mögött. De ezért érdemes kísérletezni! Kipróbálni ezt azt, és közben ilyen ízekre bukkanni.


Hozzávalók:
10 dkg trappista sajt
10 dkg füstölt karaván sajt
10 dkg sárgarépa
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 nagy evőkanál tejföl
só, bors ízlés szerint

  1. Reszeld finomra a kétféle sajtot és a sárgarépát, majd egy tálban vegyítsd össze.
  2. Add hozzá a zúzott fokhagymát és a tejfölt és keverd krémesre.
  3. Sóval, borssal fűszerezd. A sót óvatosan add hozzá, mert a sajtok is sósak. (A sót akár el is hagyhatod.) Kend kenyérre vagy töltsd paprikába. Melegszendvicskrémként is kiváló.
Forrás: Ízek és érzések magazin 2013. júl.-aug.

Nincsenek megjegyzések: