2015. március 1., vasárnap

Currys sárgaborsó krémleves hagymás-sajtos szendviccsel

Ennek a levesnek a hihetetlenül intenzív sárga színét a curry adja.
Sokáig nem főztem curryvel, de mióta egyszer kipróbáltam, karakteres ízével meggyőzött és az egyik kedvenc fűszeremmé vált.
Ez a recept igazán egyszerű és a „kevés munkával” kategóriába is bekerülhetett volna. Csak azért nem kapta meg ezt a címkét, mert a pirítóssal együtt már kicsit több vele a munka.
De a leves önmagában is elég laktató, így a szendvics elhagyásával tényleg nem igényel sok munkát.


Hozzávalók:
olívaolaj
1 fej vöröshagyma
1 csapott evőkanál curry fűszerkeverék
1 gerezd fokhagyma
30 dkg sárgaborsó
só, bors
3 dl natúr joghurt (nálam Danone Activia krémes joghurt)
pár csepp citromlé

A szendvicshez:
1 fej vöröshagyma
olaj
10 dkg sajt szeletekre vágva
4 vékony szelet kenyér

  1. A hagymát kockázd fel és kevés olívaolajon fonnyaszd meg. Add hozzá a curryt, a zúzott fokhagymát és pirítsd pár percig.
  2. Add hozzá az átmosott sárgaborsót és öntsd fel 8 dl vízzel. Sózd, borsozd.
  3. Lefedve főzd puhára a borsót, majd ha elkészült, zárd el alatta a lángot. Botmixerrel turmixold össze és keverd bele a natúr joghurtot.
  4. Ízlés szerint kevés citromlével ízesítsd. Sóval, borssal állítsd be az ízét.
  5. A szendvicshez a hagymát vágd vékony szeletekre és pirítsd meg kevés olajon. Két szelet kenyéren oszd el a pirított hagymát és a szeletelt sajtot, majd mindkettőt fedd be egy másik szelet kenyérrel. A szendvicseket kontaktgrillben süsd össze.
    Miután a szendvicsek elkészültek, félbe vágva tálald őket a leveshez.
 Forrás: Nők Lapja konyha 2014. október

1 megjegyzés:

Süni írta...

Szia, baromira tetszik a cikk :)