Ennek a levesnek a hihetetlenül intenzív sárga színét a curry
adja.
Sokáig nem főztem curryvel, de mióta egyszer kipróbáltam,
karakteres ízével meggyőzött és az egyik kedvenc fűszeremmé vált.
Ez a recept igazán egyszerű és a „kevés munkával”
kategóriába is bekerülhetett volna. Csak azért nem kapta meg ezt a címkét, mert
a pirítóssal együtt már kicsit több vele a munka.
olívaolaj
1 fej vöröshagyma
1 csapott evőkanál curry fűszerkeverék
1 gerezd fokhagyma
30 dkg sárgaborsó
só, bors
3 dl natúr joghurt (nálam Danone Activia krémes joghurt)
pár csepp citromlé
A szendvicshez:
1 fej vöröshagyma
olaj
10 dkg sajt szeletekre vágva
4 vékony szelet kenyér
- A hagymát kockázd fel és kevés olívaolajon fonnyaszd meg. Add hozzá a curryt, a zúzott fokhagymát és pirítsd pár percig.
- Add hozzá az átmosott sárgaborsót és öntsd fel 8 dl vízzel. Sózd, borsozd.
- Lefedve főzd puhára a borsót, majd ha elkészült, zárd el alatta a lángot. Botmixerrel turmixold össze és keverd bele a natúr joghurtot.
- Ízlés szerint kevés citromlével ízesítsd. Sóval, borssal állítsd be az ízét.
- A
szendvicshez a hagymát vágd vékony szeletekre és pirítsd meg kevés olajon.
Két szelet kenyéren oszd el a pirított hagymát és a szeletelt sajtot, majd
mindkettőt fedd be egy másik szelet kenyérrel. A szendvicseket
kontaktgrillben süsd össze.
Miután a szendvicsek elkészültek, félbe vágva tálald őket a leveshez.
Forrás: Nők Lapja konyha 2014. október
1 megjegyzés:
Szia, baromira tetszik a cikk :)
Megjegyzés küldése