2015. március 8., vasárnap

Baconös, gombás rizottó

A gombát valaki vagy szereti, de akkor nagyon szereti, vagy nem szereti, de akkor nagyon nem szereti. Közömbös hozzáállással nem találkoztam még. Már ami a gombát illeti. :)
Most itt egy recept a gomba imádók táborának.


Hozzávalók:
1 ek. olívaolaj
1 vöröshagyma
8 szelet bacon
25 dkg gomba
30 dkg rizottórizs
1 l meleg csirkealaplé
parmezán sajt a tálaláshoz

  1. A hagymát aprítsd fel, a bacont és a gombát vágd szeletekre.
  2. Egy nagyobb lábosban forrósítsd fel az olajat és párold puhára benne a hagymát és a bacont.
  3. Add hozzá a gombát és párold addig, míg kezd levet ereszteni.
  4. Mosd át a rizst, csepegtesd le, majd add hozzá a baconos-gombás keverékhez. Addig kevergesd, míg a gomba összes levét felszívja.
  5. Ezután adj hozzá egy merőkanálnyi levest. Kevergesd, míg a rizs felszívja, majd így folytasd merőkanalanként, míg a rizs megpuhul. Ez kb. 20 percet vesz igénybe.
  6. Az ételt reszelt parmezánnal vagy parmezán forgácsokkal tálald.
Forrás: GoodFood Magazin 2013. évf. 3. szám

Nincsenek megjegyzések: