Mi lenne, ha azt mondanád valakinek, hogy ma aligátorkörte
lesz vacsorára? Valószínűleg furcsán nézne rád és nem igazán értené, hogy miről
beszélsz. De te előveszed a zöld gyümölcsöt, megfelezed, kiveszed a magját és a
húsából finom krémet készítesz.
Nálam ma aligátorkörtéből készült a vacsora, vagyis
avokádókrémet készítettem kicsit felturbózva.
Hozzávalók:
1 érett avokádó
1 szál zöldhagyma
1 tojás
3 db háromszögű krémsajt (nálam Medve sajt)
só
pici citromlé
- Az avokádót vágd félbe és húsát kanalazd egy tálba. 10 perces főzési idővel főzd keményre a tojást.
- A zöldhagymát karikázd fel, a tojást vágd négybe, és ezeket a sajttal együtt add az avokádóhoz.
- Turmixold krémesre, ízlés szerint sózd és némi citromlével tedd pikánssá.
Forrás: Erdélyi Konyha – finom falatok III. évf. 4.
szám
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése