2014. július 12., szombat

Aligátorkörte vacsorára

Mi lenne, ha azt mondanád valakinek, hogy ma aligátorkörte lesz vacsorára? Valószínűleg furcsán nézne rád és nem igazán értené, hogy miről beszélsz. De te előveszed a zöld gyümölcsöt, megfelezed, kiveszed a magját és a húsából finom krémet készítesz.
Nálam ma aligátorkörtéből készült a vacsora, vagyis avokádókrémet készítettem kicsit felturbózva.


Hozzávalók:
1 érett avokádó
1 szál zöldhagyma
1 tojás
3 db háromszögű krémsajt (nálam Medve sajt)
pici citromlé

  1. Az avokádót vágd félbe és húsát kanalazd egy tálba. 10 perces főzési idővel főzd keményre a tojást.
  2. A zöldhagymát karikázd fel, a tojást vágd négybe, és ezeket a sajttal együtt add az avokádóhoz.
  3. Turmixold krémesre, ízlés szerint sózd és némi citromlével tedd pikánssá. 
Forrás: Erdélyi Konyha – finom falatok III. évf. 4. szám

Nincsenek megjegyzések: