2014. június 21., szombat

Mediterrán csirkecomb újkrumplival

Az én húgocskám szeret enni, talán még főzni is, na de a konyhában állni, azt már nem! Így ma elindítom a „kevés munkával” kategóriát (ld. a címkéknél). Nem garantálom, hogy ezek az ételek gyorsan el is készülnek, de nem kell mellettük állni és nem igényelnek hosszadalmas előkészítést.
És ha már Dóri Görögországból olvassa a blogot, stílusosan legyen az első recept mediterrán ihletésű.
Vigyázz, kész, rajt! Így már nincs kifogás!


Hozzávalók (4 személyre):
6-8 darab csirke felsőcomb (mérettől függően)
1 kg újkrumpli
50 dkg koktélparadicsom
30 dkg olívabogyó vegyesen (zöld, fekete, lila)
só, frissen őrölt bors
fél dl extra szűz olívaolaj
1 kis csokor petrezselyem (helyettesíthető szárítottal)

  1. A combokat mosd meg, majd töröld szárazra. Sózd, borsozd meg mindkét oldalukat, majd kend meg a bőrüket olívaolajjal és helyezd őket tűzálló tálba. 180 fokra előmelegített sütőben, alufóliával lefedve süsd 1 órát.
  2. Amíg a csirke sül, vágd félbe a koktélparadicsomokat. A krumplit tisztítsd meg, majd darabold nagyobb darabokra és sózd meg.
  3. Az 1 óra leteltével vedd le az alufóliát a tálról és szórd a csirke köré a krumplit, a koktélparadicsomokat és az olívabogyókat.
  4. Tekerd fel a sütő hőmérsékletét 230 fokra, helyezd vissza az alufóliát a sütőtálra és addig süsd, míg a csirke és a burgonya is megpuhul.
    (Bizonyos időközönként, pl. fél óránként ellenőrizd az ételt. Sütőtől is függ, mennyi idő alatt puhul meg minden. Nekem ez még egy órát vett igénybe.)
  5. Amikor minden megpuhult, az ételt petrezselyemmel megszórva tálald. 
Forrás: Nők Lapja Konyha 2014. május

1 megjegyzés:

Doro írta...

De jó, ez a kategória tényleg nekem való, ki is próbálom nemsokára ezt a receptet és várom a többit! (A Húg) :)