2014. június 7., szombat

Penne sült spárgával, pancettával és koktélparadicsommal

Mivel a spárgás rizsszelethez (ld. előző recept) csak 25 dkg spárga kellett, így a maradékból az alábbi gyors tésztás fogás készült.
Amíg kifő a tészta, a többi hozzávaló is elkészül, és már csak össze kell keverni.


Hozzávalók (2 személyre):
20 dkg penne
25 dkg zöld spárga
1 ek. olívaolaj
3 szelet pancetta (bacon szalonnával helyettesíthető)
10 dkg koktélparadicsom
néhány friss bazsalikomlevél (helyette használható szárított is)
a tálaláshoz reszelt parmezán sajt

  1. A tésztát sós vízben főzd ki. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
  2. A spárgák fás végeit törd le (az alsó harmaduknál meghajlítva ott törnek, ahol a fás rész kezdődik), majd vágd 2 centis darabokra, így mindegyiket nagyjából 3-4 darabra. A szalonnát vágd nagyobb darabokra.
  3. Tedd tepsibe a spárga darabokat, locsold meg az olívaolajjal. Tedd mellé a szalonna darabokat is és a sütőbe helyezve süsd 10 percig.
  4. Vágd félbe a koktélparadicsomokat. A 10 perc letelte után ezt is add a spárgához és a szalonnához és süsd további 5 percig.
  5. Amikor a tészta megfőtt, szűrd le. Tedd egy tálba, keverd hozzá a sütőből kivett zöldségeket és szalonnát és jól keverd össze.
  6. Sózd, borsozd, majd apróra tépett friss bazsalikomlevelekkel vagy szárított bazsalikomlevéllel szórd meg és jól keverd össze az egészet.
  7. Tálaláskor hintsd meg a tetejét reszelt parmezán sajttal.
 Forrás: BBC GoodFood Magazin 2012 I. évf. 2. szám

Nincsenek megjegyzések: