Divatba jött a sütőtök. Talán nem volt még olyan őszi-téli
szezon, amikor ennyire középpontba került volna a sütőtök. Alapvetően
szkeptikusan álltam ehhez a zöldséghez, mondván én ezt nem szeretem. De miután
egy hűvös őszi napon egy étteremben sütőtök krémlevest rendeltem, nem volt
kérdés, hogy én is beállok a rajongók sorába.
Hozzávalók:
1 db sütőtök (héjával együtt 1 kg körüli hosszúkás orange
sütőtök)
1 db vöröshagyma
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
2 gerezd fokhagyma
1 db zöldségleves kocka
só
bors
olívaolaj
1 db vöröshagyma
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
2 gerezd fokhagyma
1 db zöldségleves kocka
só
bors
olívaolaj
A tálaláshoz: tökmag
- Pucold le a tök héját, magjait távolítsd el, majd a tök húsát vágd 2-3 cm-es kockákra.
- Szeleteld fel a vöröshagymát. Kevés olívaolajon futtasd meg a zúzott fokhagymával együtt. Kicsit sózd is meg, hogy könnyebben puhuljon.
- Tisztítsd meg a sárga- és a fehérrépát, majd karikázd fel őket. A puha hagymára tedd rá a sütőtök kockákat és a répa karikákat és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi.
- Dobd bele a leveskockát és szórd meg kevés borssal.
- Fedő alatt főzd addig, amíg a tök megpuhul.
- Hagyd kicsit hűlni a levest, majd botmixerrel turmixold. Ha túl sűrűnek találod, vízzel higíthatod. Sóval, borssal állítsd be a leves ízét.
- Tálald pirított tökmaggal a tetején.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése