2014. január 12., vasárnap

Fetás paprikakrém

Többektől hallottam már, hogy gondot okoz nekik a napi hideg étkezés változatos megoldása.
Szerintem a kenyérre kenhető kencék jelentik az egyik megoldást, melyeket sokféle alapanyagból készíthetünk. A felvágottaknál sokkal egészségesebbek, mi készítettük friss alapanyagokból, tudjuk mi van bennük, soroljam még?
Ezt a kenőkét Dolce Vitától kölcsönöztem, az ő ötletes 160 grammos szénhidrátdiéta című könyvéből. De nem csak diétázóknak ajánlom!


Hozzávalók:
30 dkg kápiapaprika
5 dkg feta sajt
1 kis gerezd fokhagyma

  1. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra.
  2. A paprikákat csumázd ki, a magokat távolítsd el. A paprikákat tedd sütőpapírral bélelt tepsire és 30 perc alatt süsd puhára. Akkor jó, ha már fekete foltok jelennek meg rajtuk.
  3. A megpuhult, forró paprikákat tedd uzsonna zacskóba és ebben hagyd kihűlni őket. Amikor kihűltek, húzd le a héjukat, majd tedd egy tálba a húsukat.
  4. Add hozzá a feta sajtot és enyhén turmixold össze. Add hozzá az aprított fokhagymát is, majd ízlés szerint sózd.
Forrás: Vrábel Krisztina: 160 grammos szénhidrátdiéta

Nincsenek megjegyzések: