A lepény tetején amúgy jól mutató, de ropogósra sülő sonka
(ami kicsit élvezhetetlenné tette elsőre a lepényt) másodszorra már a lepény
aljára került, és így igazi finomság került ki a sütőből.
Innentől a recept már számtalanszor ismételhető, de most már
az első okból. :)
A tésztához:
175 g liszt
1 teáskanál sütőpor
25 g hideg vaj
1 csipet só
100 g joghurt
4 ek. tej
A töltelékhez:
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 piros húsú (californiai) paprika
1 evőkanál olívaolaj
230 g konzerv darabolt paradicsom
10 dkg szeletelt sonka
maréknyi fekete olajbogyó
3 tojás
3 evőkanál tej
- A tészta elkészítéséhez a lisztet, a sütőport és a sót tedd egy tálba és keverd el. Add hozzá a kis kockákra vágott hideg vajat is, majd morzsold szét a liszttel. Keverd bele a joghurtot és a tejet is. Dolgozd össze a tésztát, majd formálj belőle cipót. Csomagold folpackba és felhasználásig tedd a hűtőbe.
- A töltelékhez hevítsd fel az olajat egy serpenyőben. A vöröshagymát vágd apróra, a fokhagymát zúzd össze. A paprikát magozd ki, vágd csíkokra, majd kisebb darabokra.
- A szeletelések után a zöldségeket tedd a serpenyőbe és pirítsd kb. 4 percig, amíg minden megpuhul. Ezt követően hagyd kissé kihűlni.
- Nyújtsd ki a tésztát és bélelj ki vele egy kerek piteformát. A sonkát vágd csíkokra és terítsd szét a tésztán. Ezt követően simítsd a hagymás keveréket is a tésztára.
- A darabolt konzerv paradicsomot szűrd le és tedd ezt is a tésztára. Szórd rá a félbevágott olajbogyókat is.
- Verd fel a tojásokat a tejjel, sózd és borsozd. Öntsd a töltelékre.
- A sütőt melegítsd elő 200 fokra és a lepényt háromnegyed óra alatt süsd készre.
Forrás: Tészta: BBC Good Food magazin 2012. I. évf.
9. szám
Töltelék: BBC Good Food: 101 olcsó étel
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése