2012. november 19., hétfő

Cukkinis, burgonyás krémleves sajttal

Korai még karácsonyi dalokat hallgatni? Lehet, én mégis ezt tettem. És közben erről a melengető levesről írok nektek. Mert ez is olyan simogató, mint a karácsonyi dallamok. Olyan jó csak úgy kanalazgatni és elmerülni a zene teremtette hangulatban. Próbáljátok ki!


Hozzávalók:
50 dkg burgonya
2 zöldségleveskocka
1 kg cukkini
1 csomó újhagyma (1 szál a tálaláshoz)
10 dkg érett, reszelt cheddar sajt, plusz egy kevés a tálaláshoz
frissen reszelt szerecsendió

Elkészítés:
  1. A burgonyát pucold meg, majd vágd nagyobb darabokra. Megmosva tedd egy lábosba és önts rá annyi vizet, amennyi ellepi. Morzsold bele a leveskockákat. Fedd le és forrástól számítva 5 percig főzd.
  2. A cukkinikról vágd le a héjat és ezeket is vágd nagyobb darabokra. Add a burgonyához és fedő alatt főzd további 5 percig. (A burgonyát és a cukkinit az eredeti recept héjastul teszi a levesbe. Én jobbnak láttam megpucolni őket.)
  3. Az újhagymát vágd karikákra. Ezt is add a leveshez és további 5 percig főzd.
  4. Vedd le a tűzről és keverd bele a reszelt sajtot. Ízlés szerint fűszerezd sóval (óvatosan a leveskocka miatt!), borssal, szerecsendióval. Botmixerrel pürésítsd, hogy krémleves sűrűségű legyen. Ha szükségesnek látod, adj hozzá meleg vizet.
  5. Tálalási ötlet: tálald reszelt sajttal és karikákra vágott újhagymával a tetején, szerecsendióval megszórva.
 Forrás: BBC Good Food magazin, 2012. évfolyam 7. szám

1 megjegyzés:

Anazar írta...

Az újhagymát/snidlinget én is kedvelem a burgonyaleveshez :-)