Már csak egy pohár bor hiányzik meg a tenger morajlása és teljes a nyár hangulatát idéző idilli
kép.
40 dkg spagetti (szerintem elég 25 dkg is, így a mártás
jobban érvényesül)
1 ek. olívaolaj
2 zúzott fokhagymagerezd
csipetnyi őrölt chilipaprika (elhagyható)
227 g darabolt konzerv paradicsom
2x95 g tisztított, filézett paradicsomos szardínia konzerv
100 g magozott, apróra vágott olajbogyó (fekete)
1 ek. lecsöpögtetett kapribogyó
fél csokor apróra vágott petrezselyem
Elkészítés:
- A spagettit nagy lábos forrásban lévő vízben főzd puhára, majd szűrd le.
- A szószhoz egy közepes méretű lábasban melegítsd fel az olajat és 1 percig süsd benne a fokhagymát.
- Add hozzá az őrölt chilit, a paradicsomot és a szardíniát, majd folyamatosan kevergesd, hogy szétmorzsolódjon a hal.
- Melegítsd 2-3 percig, majd add hozzá az olajbogyókat, a kapribogyókat és a petrezselyem nagy részét. Az egészet alaposan keverd össze.
- A szószhoz adagonként add hozzá a tésztát és jól keverd össze, hogy a szósz mindenhol bevonja a szálakat.
- Tálaláskor szórd meg a maradék petrezselyemmel.
Forrás: BBC GoodFood magazin 2012. évf. 1. szám
3 megjegyzés:
Szia Kriszta!
Ha már görög és Mamma mia!, akkor mi a helyzet az oregánós ételekkel? Jó lenne egy igazán jó receptet találni oregánóval (a görög salátán túl)... Van jó ötleted esetleg? :)
Emese
Szia Emese!
Egyelőre nincs igazán jó ötletem, de gondolkodom. :)
Igen, a Mamma Mia tényleg jó kedvet csinál ;-)
Megjegyzés küldése