2008. július 4., péntek

Tonhalas tésztasaláta

Nem tudom ki hogy van vele, én a képekkel illusztrált szakácskönyveket / magazinokat szeretem lapozgatni. Ehhez a recepthez olyan szép kép tartozott az újságban, hogy kedvet kaptam az elkészítéséhez. És az ízében sem kellett csalódnom.

Hozzávalók:
40 dkg csavart tészta
40 dkg paradicsom
15 dkg konzerv tonhal
4 evőkanál kapribogyó
10 dkg olajbogyó
2 szál újhagyma apróra vágva
1 csokor bazsalikom
sós ricotta vagy túró (én juhtúrót használtam)
olívaolaj
csípős paprika (én ezt kihagytam)


A tésztát sós vízben megfőztem, leszűrtem és kihűtöttem. A paradicsomokat felkockáztam és a többi hozzávalóval együtt a kifőtt tésztához kevertem.
Megsóztam, majd juhtúrót reszeltem rá.

Az eredeti recepttől egy kicsit eltérve az olajat és a csípős paprikát nem adtam hozzá. Az olajat azért nem, mert a tonhal elég olajossá tette a salátát, a csípőset pedig én személy szerint nem szeretem.

Forrás: Fakanál 2007/9. szám

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!

Küldtem neked üveggolyókat!
A blogomon megtalálod őket!

Üdv:Konyhatündér

Krisztina írta...

Kedves Konyhatündér!

Nagyon örülök, hogy rám gondoltál. Hamarosan megírom gondolataimat és én is tovább gurítom az üveggolyókat.

K.