Spenótból nem csak főzeléket lehet készíteni.
Pesto pedig
nem csak bazsalikomból készülhet.
Hozzávalók:
35 dkg rövid tészta (pl. penne, fusilli)
25 dkg spenót
5-6 dkg dió
5 dkg reszelt parmezán
60 ml olívaolaj
1 kisebb gerezd fokhagyma
só, bors
a tálaláshoz: parmezán sajt vagy ricotta
- A spenótot tisztítsd meg és mosd át. A pennét lobogó sós vízben főzd ki.
- Amíg a tészta fő, készítsd el a pestot. Helyezd késes betétű robotgépbe a spenótot, a diót, a reszelt parmezán sajtot, az olívaolajat és a fokhagymát és forgasd össze, míg mártás sűrűségű és állagú nem lesz. (Kisebb robotgépnél ezt több körben lehet csak megoldani.) Amikor a pesto elkészül, sózd, borsozd ízlés szerint.
- Az elkészült tésztát szűrd le, 120 ml főzővizet tegyél félre.
- A tésztát keverd össze a pestoval és a félretett főzővízzel.
- Parmezán sajttal vagy ricottával a tetején tálald.
Forrás: Stahl magazin különszám (Nyári receptek
könnyedén)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése