2011. június 21., kedd

Müzli muffin

A müzlit nehéz sokoldalúan variálni. A szokásos felhasználási módokon kívül itt van ez az ötlet, keverjük liszthez és süssük meg! Ha cukor helyett mézet, fehér liszt helyett teljes kiőrlésű lisztet használunk, még egészségesebb és táplálóbb finomságot kapunk. A recept eredetileg kerek tortaformára szól, de én ugyanezt az adagot 12 muffin formában osztottam el. Így praktikus és magammal vihetem, amikor csak akarom.

Hozzávalók:
2 tojás
20 dkg cukor (én helyette 10 dkg mézet használtam)
4 dl tejföl
1 csomag sütőpor
30 dkg liszt
30 dkg gyümölcsös müzli

Egy tálban a tojásokat enyhén felvertem, majd a mézzel elkevertem, végül a tejfölt is hozzáadtam. Egy másik tálban a liszthez hozzáadtam a müzlit és a sütőport. Összeforgattam, majd a tejfölös tojásba kevertem.
A sütőformába papírkapszlikat tettem és a tésztát egyenletesen elosztottam 12 részre. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöttem.

2 megjegyzés:

Javas Zsuzsa írta...

Szia! Nagyon jó kis recept, ki fogom próbálni! Szeretem ezeket a nemtúlédes-édességeket! Ha van kedved, nézd meg az én tönkölymuffinomat is. :-)

Krisztina írta...

Szia Zsuzsa!

Megnéztem a tönkölymuffinodat és első ránézésre elnyerte a tetszésemet. Sajnos a meggy szezonról már lemaradtam, így nem friss meggyel, de mindenféleképpen el fogom készíteni.

Kriszti