2014. március 27., csütörtök

Répás-zabpelyhes süti

Milyen az ideális reggel? Mindenkinek más.
Nekem
-         tavaszi (na jó, még lehet nyári is),
-         napsütéses,
-         madárcsicsergéses,
-         nyugodt,
-         csendes,
-         lassú,
-         pizsamás,
-         kávéillatú,
-         otthon reggelizős.
És neked?


Hozzávalók (8 nagyobb muffinhoz):
3 tojás
10 dkg cukor
6 dkg sárgarépa
1 ek. baracklekvár
3 dkg liszt
10 dkg őrölt mandula
fél tk. sütőpor
6 dkg zabpehely
8 dkg aszalt áfonya, kisebb darabokra vágva

  1. Végy elő két tálat. Egyiket a száraz, másikat a nedves alapanyagoknak.
  2. Az egyikbe üsd bele a 3 tojást, majd a cukorral keverd habosra. Reszeld finomra a sárgarépát. Ezt is add a tojásos-cukros keverékhez, majd keverd hozzá a lekvárt is.
  3. A másik tálban keverd össze a lisztet az őrölt mandulával, a sütőporral, a zabpehellyel és az aszalt áfonyával.
  4. A nedves hozzávalókhoz öntsd hozzá a száraz hozzávalókat és jól keverd össze.
  5. A sütőt melegítsd elő 180 fokra.
  6. Végy elő egy muffin sütőformát, és a mélyedéseket béleld ki muffin papírokkal. A formákat háromnegyedig töltsd meg a masszával.
  7. 35-40 percig süsd. Akkor jó, ha a tűpróbánál a tészta már nem ragad a tűre.
Forrás: BBC GoodFood Magazin (2012. I. évf. 1 .szám)

Nincsenek megjegyzések: