Első olvasatra ennek a receptnek a színei fogtak meg. Ez
adta a motivációt, hogy kipróbáljam. Narancssárga és zöld színek selymes sárga
ölelésében. Zöldsalátával tálalva igazán finom és mutatós.
Hozzávalók:
Az omlós tésztához:
20 dkg liszt
fél teáskanál só
10 dkg puha vaj
2-3 ek. víz
A töltelékhez:
1 fej vöröshagyma
175 g sárgarépa, felkockázva
175 g cukkini, felszeletelve
olívaolaj
150 ml tejszín
1 tojás
2 ek. friss petrezselyem, aprítva (vagy 1 teáskanál szárított)
só, bors
- A tészta összeállításához szitáld a lisztet és a sót egy tálba. Add hozzá a kockákra vágott vajat, ujjaiddal morzsold el a liszttel, magasra kiemelve a tálból. Amikor a liszt már morzsalékos, add hozzá a vizet és gyúrd sima tésztává. A töltelék összeállításáig, kb. fél órára a tésztát tedd a hűtőbe.
- A töltelékhez a hagymát aprítsd fel és kevés olajon pirítsd üvegesre. Add hozzá a kockákra vágott sárgarépát és az olajon fedő alatt párold puhára (kb. 10 perc). Kevés vizet is önts alá, nehogy leégjen.
- Add hozzá a felszeletelt cukkinit és lassú tűzön főzd tovább addig, míg minden zöldség megpuhul.
- A tejszínt és a tojást keverd össze a petrezselyemmel és fűszerezd sóval, borssal.
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Vedd elő a tésztát a hűtőből és bélelj ki vele egy 20 cm-es kerek formát úgy, hogy a peremére is jusson tészta.
- Kanalazd a tésztára a tölteléket, öntsd rá a tojásos keveréket és kb. háromnegyed óra alatt süsd készre, amíg a tojás megszilárdul.
Forrás: Rose Elliot: Nagy vegetáriánus szakácskönyv
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése