2016. február 14., vasárnap

Burgonyás borsóleves pirított kolbászkarikákkal

Nehezen dönthető el, hogy ez a leves burgonyás borsóleves vagy inkább borsós burgonya leves. Szerintem inkább a második. De mindegy is. A lényeg, hogy finom. :)


Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
60 dkg burgonya (kb. 5 darab)
4 evőkanál olaj
1 darab babérlevél
40 dkg zöldborsó (mirelit vagy friss)
25 dkg füstölt kolbász
2 dl tejföl
citromlé
só, bors

  1. A vöröshagymát és a burgonyát tisztítsd meg. A vöröshagymát szeleteld fel, a burgonyát vágd kockákra.
  2. Mérd ki a zöldborsót és vízgőz felett párold puhára.
  3. Közben egy másik lábosban forrósítsd fel az olajat és a vöröshagymát fonnyaszd meg rajta. Add hozzá a burgonyát és öntsd fel annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Tedd bele a babérlevelet, sóval, borssal ízesítsd és főzd puhára.
  4. Amikor a burgonya megpuhult, vedd ki a felét egy tálba (levével együtt), turmixold le, majd keverd vissza a többihez. Ezután a megpárolt zöldborsót is keverd bele a levesbe.
  5. A kolbászt karikázd fel és száraz serpenyőben pirítsd meg.
  6. A leves alatt zárd el a gázt és keverd bele a tejfölt. Vedd ki belőle a babérlevelet és citromlével ízlés szerint tedd pikánssá.
  7. A levest a kolbásszal és annak kisült zsírjával tálald.
Forrás: Nők Lapja Konyha (2015. április)