A cukkini többféleképpen felhasználható, pl. a tökhöz
hasonlóan főzelék is készíthető belőle. Ha így joghurttal készítjük, friss ízű,
könnyű főzeléket kapunk.
30 dkg cukkini
olívaolaj
1 kis csokor kapor (szárítottal helyettesíthető)
1 evőkanál liszt
1 dl főzőtejszín
2 dl görög joghurt
só, bors
- A cukkinit mosd meg és a reszelő nagy lyukú oldalán reszeld le. Ne nyomkodd ki!
- Egy lábosban melegítsd meg az olajat, tedd rá a cukkinit. Szórd meg a kaporral, forgasd össze, majd 5 percig sűrűn kevergetve saját levében dinszteld meg.
- Önts alá 1 dl vizet és főzd további 5 percig.
- Egy tálba öntsd bele a tejszínt és a görög joghurtot. Szórd bele a lisztet is és keverd össze az egészet.
- A megpuhult cukkinihez öntsd hozzá a tejszínes keveréket. Sózd, borsozd, majd kevergetve főzd addig, amíg főzelék állagú lesz.
- Sült hús/lazac feltéttel vagy akár csak önmagában vagy kenyérrel tálald.
Forrás: Nők Lapja Konyha (2015. június)