De ami késik, nem múlik. Most elkészítettem az elsőt és ennek még
lesz folytatása, mert nagyon finom.
Hozzávalók:
1 liter zöldségleves (kockából is készülhet)
2 ek. olívaolaj
1 vöröshagyma
2 nagyobb sárgarépa
2 közepes cukkini
25 dkg rizottórizs
fél csokor újhagyma
10 dkg fagyasztott zöldborsó
parmezán sajt
só, bors
só, bors
- A vöröshagymát vágd apró kockákra. A sárgarépát és a cukkinit darabold fel (a cukkinit nem kell meghámozni). Az újhagymát karikázd fel.
- Forrald fel a levest vagy 1 liter forró vízhez adj 1 leveskockát.
- Egy lábasban melegítsd fel az olajat és tedd bele a hagymát. Forgasd át, majd add hozzá a sárgarépát és a cukkinit is. Sózd, borsozd és kevergetve pirítsd 3 percig.
- A rizst mosd át, majd add hozzá a zöldségekhez. Pirítsd még 2 percig.
- Önts hozzá 1 merőkanálnyi levest és addig kevergesd az ételt, míg a rizs felszívja a folyadékot. Majd ezt így folytasd kanalanként adagolva, hogy a rizs folyamatosan puhuljon. Amikor a folyadék kb. fele elfogyott, add hozzá a rizshez a felkarikázott újhagymát és a zöldborsót.
- Főzd tovább a rizst. Amikor a folyadék kb. háromnegyede elfogyott már, fokozottan figyelj, mert akkor már lassan jó lesz a rizs. Kóstolgasd sűrűbben, mert ilyenkor már hajlamos túl-, illetve szétfőni.
- Amikor a rizs megpuhult, az étel elkészült. Reszelt parmezán sajttal megszórva tálald.
Forrás: GoodFood Magazin 2014. III. évf. 5. szám