Az én húgocskám szeret enni, talán még főzni is, na de a
konyhában állni, azt már nem! Így ma elindítom a „kevés munkával”
kategóriát (ld. a címkéknél). Nem garantálom, hogy ezek az ételek gyorsan el is készülnek, de
nem kell mellettük állni és nem igényelnek hosszadalmas előkészítést.
És ha már Dóri Görögországból olvassa a blogot, stílusosan
legyen az első recept mediterrán ihletésű.
Vigyázz, kész, rajt! Így már nincs kifogás!
Hozzávalók (4 személyre):
6-8 darab csirke felsőcomb (mérettől függően)
1 kg újkrumpli
50 dkg koktélparadicsom
30 dkg olívabogyó vegyesen (zöld, fekete, lila)
só, frissen őrölt bors
fél dl extra szűz olívaolaj
1 kis csokor petrezselyem (helyettesíthető szárítottal)
- A combokat mosd meg, majd töröld szárazra. Sózd, borsozd meg mindkét oldalukat, majd kend meg a bőrüket olívaolajjal és helyezd őket tűzálló tálba. 180 fokra előmelegített sütőben, alufóliával lefedve süsd 1 órát.
- Amíg a csirke sül, vágd félbe a koktélparadicsomokat. A krumplit tisztítsd meg, majd darabold nagyobb darabokra és sózd meg.
- Az 1 óra leteltével vedd le az alufóliát a tálról és szórd a csirke köré a krumplit, a koktélparadicsomokat és az olívabogyókat.
- Tekerd
fel a sütő hőmérsékletét 230 fokra, helyezd vissza az alufóliát a
sütőtálra és addig süsd, míg a csirke és a burgonya is megpuhul.
(Bizonyos időközönként, pl. fél óránként ellenőrizd az ételt. Sütőtől is függ, mennyi idő alatt puhul meg minden. Nekem ez még egy órát vett igénybe.) - Amikor minden megpuhult, az ételt petrezselyemmel megszórva tálald.
Forrás: Nők Lapja Konyha 2014. május