Szerintem a kenyérre kenhető kencék jelentik az egyik megoldást, melyeket sokféle alapanyagból készíthetünk. A felvágottaknál sokkal egészségesebbek, mi készítettük friss alapanyagokból, tudjuk mi van bennük, soroljam még?
Ezt a kenőkét Dolce Vitától kölcsönöztem, az ő ötletes 160
grammos szénhidrátdiéta című könyvéből. De nem csak diétázóknak ajánlom!
Hozzávalók:
30 dkg kápiapaprika
5 dkg feta sajt
1 kis gerezd fokhagyma
só
- Melegítsd elő a sütőt 220 fokra.
- A paprikákat csumázd ki, a magokat távolítsd el. A paprikákat tedd sütőpapírral bélelt tepsire és 30 perc alatt süsd puhára. Akkor jó, ha már fekete foltok jelennek meg rajtuk.
- A megpuhult, forró paprikákat tedd uzsonna zacskóba és ebben hagyd kihűlni őket. Amikor kihűltek, húzd le a héjukat, majd tedd egy tálba a húsukat.
- Add hozzá a feta sajtot és enyhén turmixold össze. Add hozzá az aprított fokhagymát is, majd ízlés szerint sózd.
Forrás: Vrábel Krisztina: 160 grammos szénhidrátdiéta