2014. január 12., vasárnap

Fetás paprikakrém

Többektől hallottam már, hogy gondot okoz nekik a napi hideg étkezés változatos megoldása.
Szerintem a kenyérre kenhető kencék jelentik az egyik megoldást, melyeket sokféle alapanyagból készíthetünk. A felvágottaknál sokkal egészségesebbek, mi készítettük friss alapanyagokból, tudjuk mi van bennük, soroljam még?
Ezt a kenőkét Dolce Vitától kölcsönöztem, az ő ötletes 160 grammos szénhidrátdiéta című könyvéből. De nem csak diétázóknak ajánlom!


Hozzávalók:
30 dkg kápiapaprika
5 dkg feta sajt
1 kis gerezd fokhagyma

  1. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra.
  2. A paprikákat csumázd ki, a magokat távolítsd el. A paprikákat tedd sütőpapírral bélelt tepsire és 30 perc alatt süsd puhára. Akkor jó, ha már fekete foltok jelennek meg rajtuk.
  3. A megpuhult, forró paprikákat tedd uzsonna zacskóba és ebben hagyd kihűlni őket. Amikor kihűltek, húzd le a héjukat, majd tedd egy tálba a húsukat.
  4. Add hozzá a feta sajtot és enyhén turmixold össze. Add hozzá az aprított fokhagymát is, majd ízlés szerint sózd.
Forrás: Vrábel Krisztina: 160 grammos szénhidrátdiéta

2014. január 1., szerda

BÚÉK 2014

Mik az élet hozzávalói? Nehéz kérdés. Jót és még jobbat csinálni belőle pedig még nehezebb.
De az alapanyagok itt is fontosak. Főzzünk az alábbi recept alapján 2014-ben. Biztosan kisül belőle valami jó!

Megcélozni a legszebb álmot, 
kinevetni a világot, gyűjteni a barátságot,
mindig szeretni és remélni,
így érdemes a Földön élni! 


Boldog Új Évet kívánok mindenkinek!