Alapvetően nem vagyok vegetáriánus, de amikor előbújik vegetáriánus
énem, akkor ilyeneket főzök. Tele zöldséggel és színnel. Jól variálható, tehető
tésztára, hús/hal mellé vagy ahogy én ettem, puliszka tetején. Egy szelet
kenyér, pl. piritós tetején is megállja a helyét. Mert ez a ragu akár kenőkének
is tökéletes.
1 vöröshagyma apróra vágva
2 szárzeller feldarabolva
2 sárgarépa kis kockákra vágva
4 gerezd zúzott fokhagyma
1 ek. paradicsompüré
1 ek. balzsamecet
25 dkg kockára vágott zöldség (pl. cukkini, piros
californiai paprika és gomba)
5 dk vörös lencse átválogatva, átmosva
2x400 g darabolt konzerv paradicsom
1 kiskanál szárított bazsalikom
- Tedd
egy tapadásmentes serpenyőbe a hagymát, a zellert és a sárgarépát. Önts
alá 2-3 evőkanál vizet és kis lángon, gyakran kevergetve fedő alatt párold
a zöldségeket puhára.
- Add
hozzá a fokhagymát, a paradicsompürét és a balzsamecetet, majd nagy lángon
forrald 1 percig. Tedd bele a felkockázott zöldségeket, a lencsét, a két
paradicsomkonzervet és a bazsalikomot és addig melegítsd, míg forrni nem kezd. Ekkor vedd a
lángot takarékra és kb. 20 perc alatt főzd készre a ragut.
- Utolsó lépésként a ragu ízét még több balzsamecettel, illetve só, cukor hozzáadásával fokozhatod.
Forrás: BBC GoodFood magazin, 2013. 2. szám (február)