2011. március 27., vasárnap

Túlóra kontra vacsora

Az elmúlt hetekben életemben a munka került az első helyre. Ismerőim szerint egy fontos szó kimaradt ebből a mondatból: "ÚJRA". Mit csináljak? Szeretem a munkám és szeretem azt maximálisan elvégezni.
De a történetet nem is erre akartam kihegyezni, hanem arra, hogy ilyenkor az embernek kevesebb ideje jut magára és így a főzésre is. Ez a sonkás-póréhagymás-borsós tészta is csak azért készült el, mert a hozzávalókat már korábban megvettem hozzá. Adott volt a helyzet, úgyhogy túlóra ide vagy oda, ebből vacsora lett.
A többi este pedig a készétel- és szendvics ipart támogattam. :)

Hozzávalók (4 személyre):
300 g spagetti
175 g mélyhűtött zöldborsó (én konzerv zöldborsót használtam)
25 g vaj (én olajjal helyettesítettem)
1 nagy póréhagyma
4 tojás
140 g vastag szelet füstölt sonka, kockákra vágva
85 g cheddar sajt, reszelve

Nagy fazék forró sós vízben kifőztem a tésztát. A póréhagymát megmostam és felkarikáztam, majd a felmelegített zsiradékon fedő alatt puhára pároltam. Felvertem a tojásokat, sóval, borssal fűszereztem.
A tésztát leszűrtem, majd a még forró fazékba vissza is tettem. Hozzáadtam a leöblített zöldborsót, a póréhagymát, a felvert tojást, a sonkát és a sajt felét. Jól összekevertem, ízlés szerint megsóztam és a maradék sajtot rászórtam.

Megj.: Aki mélyhűtött zöldborsót használ, az a spagetti főzővízébe tegye az utolsó 3 percben, majd azzal szűrje le és azzal együtt tegye vissza a forró fazékba.

Forrás: BBC Good Food Magazine: 101 tésztaétel